Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V utorok sa bude v Česku hlasovať o vyslovení nedôvery vláde

.tasr .svet

V piatok to oznámila podpredsedníčka snemovne Věra Kovářová na sociálnej sieti.

V utorok sa bude v Česku hlasovať o vyslovení nedôvery vláde SITA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

poslanecká snemovňa Parlamentu ČR bude v utorok (17.1.) mimoriadne zasadať v súvislosti s hlasovaním o vyslovení nedôvery vláde českého premiéra Petra Fialu. V piatok to oznámila podpredsedníčka snemovne Věra Kovářová na sociálnej sieti.

„Dnes som podpísala ako zástupkyňa pani predsedníčka Markéty Pekarovej Adamovej rozhodnutie o zvolaní mimoriadnej schôdze. Tá začne v utorok 17. januára o 10.00 h. Predmetom schôdze je žiadosť skupiny poslancov na vyslovenie nedôvery vláde,“ napísala Kovářová v príspevku.

Podnet na zvolanie mimoriadnej schôdze v tejto veci podpísalo 58 poslancov hnutia ANO, píše spravodajský portál Novinky.cz. Schôdza sa uskutoční desať dní pred predpokladaným druhým kolom prezidentských volieb v ČR, v ktorých sa o priazeň voličov uchádza aj predseda tohto hnutia Andrej Babiš. 

Vládna koalícia tvorená Občianskou demokratickou stranou (ODS), stranou TOP 09, Kresťanskou a demokratickou úniou – Československou ľudovou stranou (KDU-ČSL), českou pirátskou stranou (Piráti) a hnutím Starostovia a nezávislí (STAN) už v tomto volebnom období jedno hlasovanie o vyslovení nedôvery v snemovni prežila, pripomínajú Novinky.cz.

Dodali, že vzhľadom k rozloženiu síl v Poslaneckej snemovni sa dá predpokladať, že ani tento pokus o vyslovenie nedôvery nebude úspešný, no opozícii poskytne priestor k vyjadreniu. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite