Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vatikán otvoril hrobku emeritného pápeža Benedikta XVI. pre verejnosť

.tasr .svet

Zosnulého Benedikta XVI. uložili do podzemia do bývalej hrobky svätého pápeža Jána Pavla II., ktorého pozostatky odtiaľ preniesli hore do baziliky v roku 2011, keď bol blahorečený (beatifikovaný).

Vatikán otvoril hrobku emeritného pápeža Benedikta XVI. pre verejnosť SITA/AP Photo/Gregorio Borgia

vatikán v nedeľu otvoril pre verejnosť miesto posledného odpočinku emeritného pápeža Benedikta XVI., ktorého vo štvrtok pochovali v krypte pod vatikánskou Bazilikou sv. Petra. TASR správu prevzala z agentúry ANSA.

Na náhrobnom kameni emeritného pápeža je vyryté jeho meno v latinskom jazyku: „Benedictus PP XVI“.

Agentúra ANSA uvádza, že v Bazilike sv. Petra čakalo na oficiálne otvorenie hrobky množstvo veriacich z celého sveta, aby sa pred hrobom Benedikta XVI. mohli pomodliť a vzdať mu úctu.

Benedikt XVI. zomrel 31. decembra vo veku 95 rokov. V roku 2013 ako prvý pápež po šiestich storočiach dobrovoľne odstúpil z funkcie a stal sa emeritným pápežom. Abdikáciu zdôvodnil pokročilým vekom a vysvetlil, že už nemá dostatok síl na ďalšie vykonávanie povinností najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite