Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Novoročné pozdravy od Putina dostali len traja politici z EÚ, posiela tým jasný odkaz

.tasr .svet

Maďarský premiér Viktor Orbán, bývalý predseda talianskej vlády Silvio Berlusconi a niekdajší nemecký kancelár Gerhard Schröder sú jediní politici v Európskej únii, ktorí tento rok dostali vianočné a novoročné priania od ruského vodcu.

Novoročné pozdravy od Putina dostali len traja politici z EÚ, posiela tým jasný odkaz SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na vyhlásenie Kremľa.

„Napriek ťažkej medzinárodnej situácii si vzťahy medzi krajinami udržali pozitívny trend. Ruský prezident tiež potvrdil zámer pokračovať v spoločnej práci na aktuálnych otázkach bilaterálnej agendy,“ uvádza sa v pozdrave Orbánovi.

Putin spolu s Orbánom poslali pozdravy i prezidentom Bieloruska a Srbska, Alexandrovi Lukašenkovi a Aleksandarovi Vučićovi, ktorí sú spoločne s Orbánom považovaní za najbližších spojencov Moskvy na európskom kontinente.

Pozdrav od Putina dostal aj bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi, momentálne senátor a člen vládnej koalície vedenej Giorgiou Meloniovou. Na zozname pozdravov z Kremľa figuruje aj bývalý nemecký kancelár Gerhard Schröder, ktorý má dlhodobo blízke vzťahy s ruskými energetickými spoločnosťami i Putinom.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite