Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Krematóriá v Číne sú preťažené a počet prípadov covidu rastie

.tasr .svet

Nemocnice v Číne zápasia s problémami a regály v tamojších lekárňach zostali prázdne po náhlom rozhodnutí vlády, ktorá po takmer troch rokoch lockdownov, karantén a hromadného testovania minulý mesiac protipandemické obmedzenia v krajine uvoľnila.

Krematóriá v Číne sú preťažené a počet prípadov covidu rastie SITA/AP Photo/Andrew Braun

krematóriá v celej Číne sa usilujú vysporiadať s pribúdaním tiel v súvislosti s ďalšou vlnou koronavírusovej infekcie. Tamojšie úrady priznávajú, že šíriacu sa nákazu a s ňou spojené prípady covidu už nie je možné dosledovať, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

V 30-miliónovm meste Čchung-čching úrady tento týždeň vyzvali obyvateľov s „miernymi“ príznakmi ochorenia covid-19, aby šli do práce, a krematórium už nemá priestory na uskladňovanie tiel.

„Počet tiel z posledných dní je mnohonásobne vyšší než predtým,“ uviedol zamestnanec krematória, ktorý si neželal byť menovaný. „Nie sme si istí, či je to spojené s covidom, musíte sa opýtať vedúcich predstaviteľov,“ dodal.

V juhočínskej metropole Kuang-čou jedno z jeho krematórií pre AFP potvrdilo, že denne spaľuje viac než 30 tiel, ďalšie uviedlo, že je „mimoriadne vyťažené“. „V celom Kuang-čou je to tak. Neustále nám volajú,“ uviedol jeden zo zamestnancov krematória s tým, že „ťažko povedať“, či nárast počtu tiel súvisí s covidom.

Ukončenie povinného hromadného testovania obyvateľstva na koronavírus sťažilo sledovanie počtu nových prípadov nákazy, pričom úrady minulý týždeň priznali, že v súčasnoti je „nemožné“ spočítať celkový počet pacientov s covidom.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite