Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fiala na summite EÚ zastupoval Hegera, na rokovania vraj dostal presný mandát

.tasr .svet

Slovensko bolo na decembrovom „​dvojsummite“​ v stredu a vo štvrtok v Bruseli zastúpené českým premiérom Petrom Fialom, ktorý pre spravodajcu TASR povedal, že od slovenskej vlády dostal na jednotlivé rokovania presný mandát.

Fiala na summite EÚ zastupoval Hegera, na rokovania vraj dostal presný mandát SITA/AP Photo/Olivier Matthys

fiala v stredu na summite EÚ – ASEAN zastupoval nielen slovenského premiéra Eduarda Hegera, ale aj taliansku premiérku Giorgiu Meloniovú. Vo štvrtok, na tradičnom zasadnutí Európskej rady, mal opätovne mandát zatupovať svojho slovenského kolegu, ktorý doma čelil odvolávaniu vlády.

„Mal som tú česť zastupovať Slovensko. Samozrejme uprostred rokovaní som prijal správu, že bola vyslovená nedôvera slovenskej vláde. Prajem aj touto cestou premiérovi Hegerovi všetko dobré v nasledujúcich dňoch a dobré politické rozhodnutia. Slovensku želám, aby sa tá politická situáciu rýchlo stabilizovala. Je to v záujme Slovenska a aj ďalších krajín,“ uviedol Fiala.

Dodal, že sa teší na ďalšiu úzku spoluprácu Českej republiky a Slovenska. 

„Mali sme vo všetkých veciach zhodu. Niekde Slovensko kládlo ešte silnejší dôraz na niektoré veci a tam, kde to bolo potrebné, som počas summitu stanovisko Slovenska tlmočil,“ vysvetlil Fiala.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite