Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kosovský premiér v Prahe odovzdal oficiálnu prihlášku do EÚ

.tasr .svet

Srbsko Európsku úniu požiadalo, aby proces kosovskej kandidatúry zrušila. Srbskí predstavitelia zároveň uviedli, že päticu krajín, ktoré nezávislosť Kosova neuznávajú, požiadajú, aby túto iniciatívu v Bruseli blokovali.

Kosovský premiér v Prahe odovzdal oficiálnu prihlášku do EÚ SITA/AP Photo/Bundas Engler

kosovský premiér Albin Kurti odovzdal v Prahe prihlášku Kosova do Európskej únie českému ministrovi pre európske záležitosti Mikulášovi Bekovi. Česko v tomto polroku predsedá Rade EÚ. Z Prahy informuje spravodajkyňa TASR.

„Dnes som ako zástupca Európskej komisie prevzal z rúk kosovského premiéra Albina Kurtiho oficiálnu prihlášku Kosova do EÚ. Európska perspektíva je pre región západného Balkánu silnou zárukou mieru a prosperity,“ napísal Bek na sociálnej sieti Twitter.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite