Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Súd vrátil do boja o prezidentskú funkciu v Česku podnikateľa Karla Diviša

.tasr .svet

Na Najvyššom správnom súde uspel so sťažnosťou proti rozhodnutiu ministerstva vnútra, ktoré ho odmietlo zaregistrovať pre nedostatok podpisov. Podnikateľ Diviš bol po rozhodnutí ministerstva vnútra presvedčený, že v jeho prípade išlo o metodickú chybu.

Súd vrátil do boja o prezidentskú funkciu v Česku podnikateľa Karla Diviša pexels.com

podnikateľ Karel Diviš sa bude môcť uchádzať o funkciu prezidenta ČR. Na Najvyššom správnom súde uspel so sťažnosťou proti rozhodnutiu ministerstva vnútra, ktoré ho odmietlo zaregistrovať pre nedostatok podpisov. V prezidentských voľbách nebude môcť kandidovať Denisa Rohanová, ktorej registráciu napadla skupina senátorov. V utorok to potvrdil predseda volebného senátu Najvyššieho správneho súdu (NSS) Tomáš Langášek, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

Podnikateľ Diviš bol po rozhodnutí ministerstva vnútra presvedčený, že v jeho prípade išlo o metodickú chybu. „Všetko úsilie sa vyplatilo, veľká vďaka všetkým za vytrvalú podporu, som späť v hre!“ zareagoval Diviš na sociálnej sieti Twitter na vyhlásenie NSS.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite