Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kníhkupectvá v Rusku sťahujú z predaja diela s tematikou LGBTI+

.tasr .svet

Prezident Vladimir Putin v uplynulých dňoch podpísal zákon, ktorý výrazne obmedzuje aktivity v prospech LGBTI+ ľudí v krajine.

Kníhkupectvá v Rusku sťahujú z predaja diela s tematikou LGBTI+ SITA/Vitaliy Belousov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

kníhkupectvá v Rusku odstraňujú z predajní diela s tematikou LGBT. Ruský prezident Vladimir Putin v uplynulých dňoch podpísal zákon, ktorý výrazne obmedzuje aktivity v prospech LGBTI+ ľudí v krajine. TASR správu prevzala zo stanice Sky News.

Rusko ešte v roku 2013 zákonom zakázalo aktivity, ktoré boli zamerané na šírenie „propagandy netradičných sexuálnych vzťahov“ medzi maloletými. Nový zákon však tento zákaz rozšíril aj pre ľudí nad 18 rokov.

Mimo zákon sa tak ocitla reklama, médiá a online zdroje, knihy, filmy i divadelné produkcie, o ktorých sa predpokladá, že takúto „propagandu“ obsahujú. Rozširuje tiež existujúce obmedzenia tým, že zakazuje šírenie informácií o rodových zmenách medzi maloletými.

Porušenia tohto zákona sa trestajú pokutami a ak sa ich dopustia osoby, ktoré nie sú obyvateľmi Ruska, môže to viesť k ich vyhosteniu, píše Sky News.

Najväčší obchodný reťazec zameraný na predaj kníh v Rusku Čitaj-gorod a moskovské kníhkupectvo Respublika už v pondelok začali so sťahovaním diel týkajúcich sa „netradičných vzťahov“ z predaja, citovala stanica ruské nezávislé médium Novaja gazeta Europe.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite