Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Krvavé balíky dostali aj ukrajinské ambasády v Rumunsku a Dánsku

.tasr .svet

Ukrajina minulý týždeň oznámila, že na jej zastupiteľstvá v mnohých európskych krajinách zaslali sériu „krvavých balíčkov“ obsahujúcich zvieracie oči a tekutinu prenikavého zápachu.

Krvavé balíky dostali aj ukrajinské ambasády v Rumunsku a Dánsku SITA/AP Photo/Paul White, file Pred ukrajinským veľvyslanectvom v Madride, 30.11.2022. Španielsko je jednou z krajín, kde boli doručené takéto balíčky.

na ukrajinské veľvyslanectvá v zahraničí prišli v utorok ďalšie "krvavé balíky". Oznámil to ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba s tým, že ide o ambasády v Rumunsku a Dánsku. TASR o tom informuje na základe správy spravodajskej stanice Sky News.

Ukrajinská ambasáda v Španielsku dostala prvý balíček so zakrvavenými zvieracími očami minulý piatok. Podľa ministerstva zahraničných vecí bola na zásielke zahraničná pečiatka. 

Hovorca ukrajinského ministerstva zahraničných vecí Oleh Nikolenko v pondelok informoval, že dovtedy zaznamenali 21 výhražných zásielok pre diplomatické misie v 12 krajinách. Bilancia tak teraz narástla na 23 zásielok v 14 krajinách, uvádza stanica CNN.

Podozrivé balíky dostali ukrajinské veľvyslanectvá v Španielsku, Maďarsku, Holandsku, Poľsku, Chorvátsku a Taliansku, ako aj ukrajinská ambasáda v Prahe a konzulát v Brne. 

Moskva akúkoľvek spojitosť s podozrivými balíkmi v Španielsku poprela. K zaslaniu predmetných zásielok sa dosiaľ nik neprihlásil.

Krátko pred sériou zachytených „krvavých“ zásielok navyše vybuchla listová bomba na ukrajinskom veľvyslanectve v Madride, pričom ľahko zranila pracovníka strážnej služby. Španielska polícia zároveň v ostatnom čase zneškodnila viaceré výbušné zariadenia, zaslané okrem iných aj premiérovi Pedrovi Sánchezovi.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

      

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite