Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozpočet Moskvy na vojnu sa za roky 2022 a 2023 môže pohybovať v biliónoch rubľov

.sita .svet

V prípade, že by straty Ruska zostali na súčasnej úrovni, krajina nebude mať čoskoro zdroje na to, aby vyplatila kompenzácie zraneným vojakom a rodinám zabitých bojovníkov.

Rozpočet Moskvy na vojnu sa za roky 2022 a 2023 môže pohybovať v biliónoch rubľov SITA/AP Photo/Andrew Kravchenko Zničené ruské tanky v Kyjeve

ak bude Rusko s vojnou na Ukrajine pokračovať aj v budúcom roku, jeho celkový rozpočet na vojnu a okupáciu ukrajinských území za roky 2022 a 2023 môže dosiahnuť úroveň sedem až osem biliónov rubľov (odhadom 111,5 až 127,5 miliardy eur). Vyplýva to z výpočtov exilového média Novaja Gazeta Europe.

V prípade, že by ruské straty zostali na súčasnej úrovni, krajina nebude mať čoskoro zdroje na to, aby vyplatila kompenzácie zraneným vojakom a rodinám zabitých bojovníkov. Ekonómovia predpokladajú, že úrady budú v snahe získať peniaze nútené znížiť výdavky na sociálny systém, tlačiť viac peňazí a prudko zvýšiť ruský štátny dlh.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite