Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čína pod tlakom v niektorých mestách zmiernila proticovidové opatrenia

.tasr .svet

Samosprávne orgány v niektorých čínskych mestách v pondelok zmiernili opatrenia proti šíreniu koronavírusu. Oficiálne to však neuviedli do spojitosti s prebiehajúcimi rozsiahlymi protestmi proti lockdownom, informuje TASR na základe správy britskej televízie Sky News.

Čína pod tlakom v niektorých mestách zmiernila proticovidové opatrenia SITA/AP Photo/Andy Wong

pekinská mestská samospráva oznámila, že pred bytovky, v ktorých bývajú osoby nakazené covidom, už nebudú inštalovať špeciálne vstupné brány zabraňujúce pohybu osôb.

V Kantone, ktorý je najnovším epicentrom nákazy v Číne, sa podľa miestnych úradov už niektorí obyvatelia nebudú musieť podrobovať hromadnému testovaniu.

V prevažne moslimskej provincii Sin-ťiang na severozápade sa v priebehu tohto týždňa otvoria prevádzky, ktoré úrady považujú za relatívne menej rizikové z hľadiska šírenia nákazy. Opäť bude fungovať aj autobusová doprava.

Čína zaviedla politiku takzvaného nulového covidu, čo znamená, že každého nakazeného izolujú, pričom sa snažia úplne zastaviť šírenie koronavírusu. Verejnosť však začína byť s vládnymi opatreniami čoraz nespokojnejšia, pričom mnohí ľudia sa sťažujú, že z domovov im nedovolili vyjsť už celé mesiace a nemajú riadny prístup k potravinám či liekom.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite