Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajinskí lídri budú musieť byť prezieraví, aby zabezpečili mier, napísal pápež

.tasr .svet

Ukrajinskí lídri budú musieť byť „​prezieraví“​, aby zabezpečili mier na Ukrajine. V piatok to v otvorenom liste uviedol pápež František. TASR informuje na základe správy agentúry Reuters.

Ukrajinskí lídri budú musieť byť prezieraví, aby zabezpečili mier, napísal pápež SITA/AP Photo/Alessandra Tarantino

„svet spoznal odvážnych a silných ľudí, ľudí, ktorí trpia a modlia sa, plačú a zápasia, vzdorujú a dúfajú: ušľachtilý a mučenícky ľud,“ napísal pápež odkazujúc na ukrajinský ľud.

František tiež uviedol, že sa modlí za lídrov Ukrajiny. „Leží na nich povinnosť riadiť krajinu v tragických časoch a robiť prezieravé rozhodnutia pre mier a rozvoj ekonomiky počas ničenia toľkej životne dôležitej infraštruktúry,“ píše sa v liste.

Pápež nedávno v rozhovore pre taliansky denník La Stampa povedal, že Vatikán je pripravený urobiť všetko pre to, aby sprostredkoval a ukončil konflikt na Ukrajine. V reakcii na otázku, či verí, že je stále možné zmierenie medzi Ruskom a Ukrajinou, pápež všetkých vyzval, aby sa nevzdávali.

František spomína Ukrajinu vo svojich verejných vystúpeniach veľmi často a pravidelne sa modlí za jej obyvateľov. Na ukončenie „špirály násilia a smrti“ vyzval aj počas svojej októbrovej návštevy v Bahrajne.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite