Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Moldavsko hlási po ruskom raketovom útoku na Ukrajinu masívne výpadky elektriny

.tasr .svet

Ruské útoky na ukrajinskú energetickú infraštruktúru spôsobili veľké výpadky elektriny v Moldavsku. Bez prúdu ostala v stredu viac ako polovica krajiny.

Moldavsko hlási po ruskom raketovom útoku na Ukrajinu masívne výpadky elektriny SITA/AP Photo/Aurel Obreja

uviedol to moldavský vicepremiér Andrei Spinu, ktorý zastáva aj post ministra infraštruktúry. TASR informuje na základe správy agentúry Reuters.

„Masívne výpadky elektriny v Moldavsku po dnešnom ruskom útoku na ruskú energetickú infraštruktúru,“ napísal Spinu na sociálnej sieti Twitter.

Moldavský minister zahraničných vecí Nicu Popescu v reakcii na tieto udalosti požiadal o predvolanie ruského veľvyslanca v Moldavsku.

V moldavskej metropole Kišiňov bola dodávka elektriny podľa redaktora agentúry Reuters obnovená približne o 15.35 h miestneho času (14.35 h SEČ).

Spinu v inom príspevku na sociálnej sieti Telegram uviedol, že sa opakuje situácia z 15. novembra, keď Moldavsko zaznamenalo výpadky prúdu po ruských raketových útokoch.

Moldavská polícia a energetická spoločnosť Premier Energy prijali preventívne opatrenia a vyzvali obyvateľov, aby zachovali pokoj. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite