Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Väčšina Poliakov si nemyslí, že pád rakety zhorší vzťahy s Ukrajinou

.tasr .svet

Približne 70 percent Poliakov sa nedomnieva, že minulotýždňový pád rakety na poľskú pohraničnú obec spôsobí zhoršenie vzťahov ich krajiny s Ukrajinou. Vyplýva to z prieskumu pre poľskú rozhlasovú stanicu RMF FM.

Väčšina Poliakov si nemyslí, že pád rakety zhorší vzťahy s Ukrajinou AP/AP Photo/Maciek Luczniewski

raketa dopadla minulý utorok na poľnohospodársky objekt pri obci Przewodów, ktorá leží šesť kilometrov od ukrajinských hraníc. V dôsledku explózie, ktorá po dopade rakety vznikla v sklade obilia, zomreli 60-ročný vodič traktora a 62-ročný pracovník skladu. Ďalší štyria ľudia utrpeli zranenia, pripomína Sky News.

Podľa Varšavy aj NATO na Przewodów zrejme dopadla raketa ruskej výroby, ktorú vypálila ukrajinská protivzdušná obrana. Konečnú vinu Západ pripísal Rusku, pretože postavilo Ukrajinu do pozície, v ktorej sa musí brániť pred ruskými raketovými údermi.

Kyjev však vyjadril pochybnosti o takejto verzii a požiadal o prístup k miestu dopadu a tiež o účasť na vyšetrovaní pôvodu výbuchu, ku ktorému mu dopade rakety došlo.

Približne 70 percent Poliakov sa aj napriek týmto rozdielnym tvrdeniam nedomnieva, že incident bude mať dosah na ich vzťahy s Ukrajinou, ukázal prieskum agentúry United Surveys pre RMF FM.

 Sky News pripomína, že Poľsko prijalo na svoje územie od vypuknutia vojny na Ukrajine milióny ukrajinských utečencov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite