Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rada OSN pre ľudské práva sa bude zaoberať situáciou v Iráne

.tasr .svet

Irán je dejiskom masových protestov od 16. septembra, keď zomrela 22-ročná Kurdka Mahsá Amíníová, ktorú tri dni predtým zatkla mravnostná polícia za porušenie prísnych pravidiel obliekania žien.

Rada OSN pre ľudské práva sa bude zaoberať situáciou v Iráne SITA/AP Photo/Hawre Khalid, Metrography, File

rada OSN pre ľudské práva (UNHRC) v pondelok oznámila, že na štvrtok 24. novembra zvoláva mimoriadne zasadnutie o „zhoršujúcej sa situácii v oblasti ľudských práv“ v Iráne, kde v súčasnosti dochádza k násilným zásahom voči demonštrantom. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP. 

UNHRC so sídlom v Ženeve týmto krokom reaguje na piatkovú žiadosť nemeckého a islandského veľvyslanca pri OSN o zorganizovanie takéhoto zasadnutia.

Zásahy proti demonštrantom si podľa ľudskoprávnej organizácie Iran Human Rights (IHR) so sídlom v nórskom meste Oslo vyžiadali dosiaľ najmenej 326 obetí na životoch.

Podľa ľudskoprávnych expertov OSN takisto počas protestov zadržali tisíce pokojných demonštrantov vrátane mnohých žien, detí, právnikov, aktivistov a novinárov.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite