Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Výbuch na ulici v Istanbule si vyžiadal 6 mŕtvych a desiatky zranených

.tasr .svet

Najmenej 11 ľudí utrpelo zranenia pri výbuchu na pešej zóne na Triede nezávislosti (Istiklal Caddesi) v tureckom meste Istanbul. Istanbulský guvernér Ali Yerlikaya v nedeľu na Twitteri informoval, že incident si vyžiadal aj obete na životoch, počet však nespresnil. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Výbuch na ulici v Istanbule si vyžiadal 6 mŕtvych a desiatky zranených SITA/Ismail Coskun/IHA via AP

explózia sa odohrala v nedeľu o 16:20 h miestneho času (14:20 h SEČ). Video z incidentu zverejnené na sociálnych sieťach zobrazuje výbuch, plamene a ľudí, ktorí sa z pešej zóny snažia utiecť. Na ďalších záberoch z miesta explózie sú sanitky, hasičské autá a polícia.

Výbuch na obľúbenej istanbulskej ulici Istiklal v nedeľu zanechal šiestich mŕtvych. Oznámil to turecký prezident Recep Tayyip Erdogan s tým, že štyria ľudia zomreli na mieste a dvaja v nemocnici. Ďalších 53 utrpelo zranenia, povedal odvolávajúc sa na informácie od istanbulského guvernéra.

Erdogan, ktorý hovoril pred odchodom na samit G20 v Indonézii, tiež povedal, že výbuch spôsobil bombový útok. Páchatelia „zradného útoku“ budú potrestaní, zdôraznil.

Vyšetrovaním výbuchu je poverených päť prokurátorov, informovala štátna tlačová agentúra Anadolu.

Turecko v rokoch 2015 až 2017 zasiahla séria bombových útokov extrémistickej organizácie Islamský štát a kurdských skupín.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite