Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prevádzkovateľ plynovodu Nord Stream 1 dokončil zber dát o škodách

.sita .svet

Konzorcium Nord Stream AG uviedlo, že podľa predbežných výsledkov našli na dne mora krátery vytvorené ľudskou technológiou s hĺbkou tri až päť metrov.

Prevádzkovateľ plynovodu Nord Stream 1 dokončil zber dát o škodách SITA/DANISH DEFENCE COMMAND VIA AP

konzorcium Nord Stream AG, ktoré prevádzkuje plynovod Nord Stream 1, dokončilo „prvotný zber dát“ na mieste poškodenia jedného potrubia vo švédskej výlučnej ekonomickej zóne. V stredu to oznámilo vo vyhlásení, v ktorom uviedlo, že podľa predbežných výsledkov našli na dne mora krátery vytvorené ľudskou technológiou s hĺbkou tri až päť metrov. Krátery boli od seba vzdialené 248 metrov. Časť potrubia medzi krátermi je „zničená“ a analýza údajov z vyšetrovania pokračuje, uviedla spoločnosť. Informuje o tom spravodajský web CNN.

Minulý týždeň Nord Stream AG uviedol, že stále čaká na schválenie vykonania podobného šetrenia častí poškodeného potrubia v dánskej výlučnej ekonomickej zóne.

V septembri na plynovodoch Nord Stream 1 a Nord Stream 2, ktoré sú určené na privádzanie zemného plynu z Ruska do Európy cez Baltské more, zaznamenali úniky. Európske úrady neskôr uviedli, že únikom predchádzali silné výbuchy a úniky sú teda výsledkom sabotáže. Poškodené plynovody niekoľko dní do vzduchu vypúšťali obrovské množstvá metánu.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite