Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Desaťtisíce demonštrantov v Prahe vyjadrili podporu Ukrajine

.sita .svet

Desaťtisíce ľudí sa v nedeľu popoludní zišli v českom hlavnom meste na zhromaždení s názvom Česko proti strachu: Spoločne na Václavák, ktoré v reakcii na piatkovú protivládnu demonštráciu zvolal spolok Milion chvilek pro demokracii.

Desaťtisíce demonštrantov v Prahe vyjadrili podporu Ukrajine

ako prvý sa prostredníctvom videozáznamu účastníkom zhromaždenia na Václavskom námestí v Prahe prihovoril divadelník Jiří Suchý. „Počúvam hlasy, prečo pomáhať Ukrajine, keď sami máme problémy a mrzneme. My totiž máme šancu, že nám po čase bude opäť teplo a budeme prosperovať. Tí, ktorí zomrú na Ukrajine, túto možnosť nemajú," povedal Suchý. Informuje o to spravodajský portál TN.cz.

„Poďme ukázať Putinovi, že sa nedáme. Poďme pomáhať všetkým, ktorí to potrebujú, či sú z Ukrajiny alebo Česka," vyzval zakladateľ spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář. Prostredníctvom videozáznamu sa k zhromaždeniu prihovorila aj ukrajinská prvá dáma Olena Zelenská. „Rusko zabudlo, že bojuje proti svetlu, ktoré nezhasne," vyhlásila. Poďakovala sa Čechom za podporu, ktorú označila za dôkaz toho, že nemožno vziať svetlo tým, ktorí ho majú vnútri.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite