Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Česká vláda predĺžila kontroly na hraniciach so Slovenskom o ďalších 15 dní

.sita .svet

Česká vláda dnes schválila predĺženie kontrol na hraniciach so Slovenskom. Ako informuje v tlačovej správe hovorkyňa českého ministerstva vnútra Klára Dlubalová, vláda predĺžila o ďalších 45 dní opatrenia, ktoré zaviedla pre prudký nárast nelegálnej migrácie, zvýšenú cezhraničnú aktivitu organizovaných skupín prevádzačov a zhoršenie migračnej a bezpečnostnej situácie na vonkajších hraniciach EÚ.

Česká vláda predĺžila kontroly na hraniciach so Slovenskom o ďalších 15 dní SITA/AP Photo/Petr David Josek

kontroly na vnútorných hraniciach so Slovenskom tak budú prebiehať až do 12. decembra 2022. Minimálne 15 dní budú policajtom naďalej pomáhať s ochranou hraníc aj vojaci v činnej službe a príslušníci Colnej správy ČR, a to v počte 80, respektíve 60 osôb. „Voľný pohyb osôb v rámci schengenu je výdobytok mojej generácie, o ktorý nechceme prísť. 

Predĺženie je čiastkové a krátkodobé riešenie, ktoré je ale v tejto chvíli nevyhnutné na ochranu bezpečnosti v Českej republike. Túto dobu využijeme na rokovanie ako so slovenskou stranou, tak aj na úrovni EÚ,“ uviedol český minister vnútra Vít Rakúšan s tým, že sa problematikou nelegálnej migrácie bude zaoberať aj pri svojej ceste na západný Balkán. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite