Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

V Moskve bola dokončená čiastočná mobilizácia, oznámil starosta

.tasr .svet

V ruskej metropole bola dokončená čiastočná mobilizácia ruských záložníkov. Starosta Moskvy Sergej Sobjanin to v pondelok uviedol na svojom súkromnom blogu, informuje TASR na základe správy agentúry Reuters.

V Moskve bola dokončená čiastočná mobilizácia, oznámil starosta SITA/Russian Defense Ministry Press Service via AP, File

sobjanin napísal, že náborové centrá ruskej armády v Moskve sa uzavrú v pondelok 17. októbra o 14.00 h miestneho času (13.00 h SELČ). Dodal, že úlohy čiastočnej mobilizácie v Moskve boli splnené v plnom rozsahu.

Ruský prezident Vladimir Putin vyhlásil 21. septembra čiastočnú mobilizáciu, na základe ktorej má byť mobilizovaných 300 000 záložníkov ruských ozbrojených síl. Šéf Kremľa v piatok oznámil, že čiastočná mobilizácia bude dokončená v priebehu dvoch týždňov. Jej doterajší priebeh vyvolal paniku a masový odchod mužov z krajiny.

Putin nedávno verejne pripustil, že mobilizácia v Rusku neprebieha hladko. Povolávacie rozkazy mali úrady podľa vyjadrení mnohých Rusov posielať aj nespôsobilým mužom, napísala agentúra Reuters.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite