Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Príčinou výpadku železničných spojení na severe Nemecka bola sabotáž

.tasr .svet

Príčinou technickej poruchy, ktorá v sobotu ráno spôsobila niekoľkohodinový výpadok železničných spojení na severe Nemecka, bola sabotáž. TASR správu prevzala z agentúry DPA a webovej stránky denníka Süddeutsche Zeitung, ktoré sa odvolávajú na železničnú spoločnosť Deutsche Bahn (DB).

Príčinou výpadku železničných spojení na severe Nemecka bola sabotáž SITA/AP Photo/Michael Probst

deutsche Bahn v sobotu ráno oznámila, že pre technické problémy s rádiovým spojením bola úplne pozastavená diaľková železničná doprava na severe krajiny. Zasiahnuté boli spolkové krajiny Šlezvicko-Holštajnsko, Dolné Sasko, Hamburg a Brémy.

Príčinou bolo narušenie rádiovej siete, ktorá sa okrem iného používa na komunikáciu medzi riadiacimi strediskami a diaľkovými vlakmi. Ide o dôležitý systém, ktorý podlieha zvláštnej ochrane, píše Süddeutsche Zeitung. Doprava na železničných tratiach na severe Nemecka bola neskôr obnovená. Úrady podľa DPA začali v súvislosti so sabotážou vyšetrovanie.

Sobotňajší výpadok čiastočne zasiahol aj regionálne železničné spojenia v štyroch spolkových krajinách a mohol ovplyvniť železničnú dopravu na celom území krajiny. Na hlavných železničných staniciach v mestách Brémy, Hamburg a Hannover sa tvorili rady ľudí pred informačnými kanceláriami a skupiny ľudí sa pokúšali dostať sa do najbližších väčších miest prostredníctvom taxislužieb, píše Süddeutsche Zeitung.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite