Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putin na Červenom námestí vyhlásil: Víťazstvo bude naše

.tasr .svet

Ruský prezident Vladimir Putin v piatok pred tisíckami ľudí na Červenom námestí v Moskve vyhlásil, že "víťazstvo bude naše".

Putin na Červenom námestí vyhlásil: Víťazstvo bude naše SITA/AP Photo/Dmitry Serebryakov

niekoľko hodín predtým podpísal zmluvy o pričlenení štyroch okupovaných regiónov Ukrajiny k Rusku. TASR prevzala správu z agentúry AFP.

„Rusko týmto ľuďom otvára nielen dvere svojho domova, ale aj svoje srdce“ povedal Putin v prejave, ktorý v priamom prenose vysielala televízia.

Dodal, že ide o „historický deň pravdy a spravodlivosti“, píše britská spravodajská stanica Sky News. Dav reagoval na Putinove vyhlásenie hlasným vlasteneckým skandovaním.

Zmluvy o anexii Doneckej a Luhanskej oblasti a častí Chersonskej a Záporožskej oblasti podpísal ruský prezident počas ceremónie v Kremli. Putin sa zatiaľ nechystá navštíviť ich, uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Podľa jeho slov však časom prezident takúto návštevu určite absolvuje.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite