Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Týždeň po vyhlásení mobilizácie zaznamenali v Rusku značný exodus

.tasr .svet

Značný exodus Rusov, ktorí sa chcú vyhnúť povolávacím rozkazom, zaznamenali v Rusku po tom, čo tamojší prezident Vladimir Putin pred týždňom vyhlásil v krajine čiastočnú mobilizáciu. Uviedlo to vo štvrtok britské ministerstvo obrany vo svojej pravidelnej správe k situácii na Ukrajine. TASR správu prevzala z denníka The Guardian.

Týždeň po vyhlásení mobilizácie zaznamenali v Rusku značný exodus SITA/Jussi Nukari./Lehtikuva via AP

presné počty neboli bezprostredne známe, pravdepodobne však prevyšujú počet celkovej invazívnej sily, ktorú Rusko nasadilo na začiatku vojny na Ukrajine vo februári tohto roka, uvádza britský rezort obrany.

Medzi obyvateľmi, ktorí sa pokúšajú opustiť Rusko, je aj množstvo bohatších Rusov a občanov s dobrým vzdelaním, cituje denník.

V kombinácii s tými záložníkmi, ktorí sú už mobilizovaní, je pravdepodobné, že vplyv na domácu ekonomiku bude v súvislosti s dostupnosťou pracovnej sily a zrýchlením "úniku mozgov" čoraz markantnejší.

Britské ministerstvo obrany od začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu denne zverejňuje informácie o priebehu vojny s odvolaním sa na poznatky britských tajných služieb. Moskva v tejto súvislosti vyčíta Londýnu cielenú dezinformačnú kampaň.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite