Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Únia uvalí na Rusko ďalší balík sankcií

.tasr .svet

Balík sankcií podľa predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej položí „právny základ“ pre zastropovanie cien ruskej ropy.

Únia uvalí na Rusko ďalší balík sankcií SITA/Christian Hartmannn, Pool Photo via AP, File

nový balík sankcií voči Rusku, ktorý navrhla Európska komisia, položí „právny základ“ pre zastropovanie cien ruskej ropy. Ako referuje spravodajský web CNN, v stredu to povedala predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

Tá povedala, že zastropovanie cien ropy, ktoré už bolo dohodnuté na úrovni krajín G7, „na jednej strane pomôže znížiť príjmy Ruska a na druhej strane udrží globálny trh s energiou stabilný“. „Takže dnes v tomto balíku kladieme právny základ pre tento strop cien ropy,“ povedala šéfka Európskej komisie.

V novom sankčnom balíku sa tiež navrhuje zákaz poskytovania európskych služieb Rusku a zákaz pre občanov EÚ zastávať posty v riadiacich orgánoch ruských štátnych podnikov. „Rusko by nemalo ťažiť z európskych znalostí a odbornosti,“ povedala Von der Leyenová. Dodala, že sankcie sa dotknú aj osôb zodpovedných za usporiadanie „pseudoreferend“ na okupovaných územiach Ukrajiny.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite