Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Wizz Air potvrdil let prvého komerčného lietadla z Ukrajiny od apríla

.tasr .svet

Maďarská rozpočtová letecká spoločnosť Wizz Air vo štvrtok potvrdila, že prevádzkovala lietadlo, ktoré tento týždeň odletelo z Ukrajiny do Poľska. Ide o prvý let komerčného lietadla z Ukrajiny od apríla tohto roka, informovala stanica CNN.

Wizz Air potvrdil let prvého komerčného lietadla z Ukrajiny od apríla SITA/Szilard Koszticsak/MTI via AP, File

„wizz Air potvrdzuje, že po hĺbkovom posúdení rizika a dôkladnej príprave odletelo jedno z jeho lietadiel 13. septembra z ľvovského Medzinárodného letiska Danyla Halyckého a úspešne pristálo v Katoviciach,“ uvádza sa vo vyhlásení tlačového odboru tejto leteckej spoločnosti.

Riaditeľ komunikácie portálu Flightradar24 Ian Petchenik pre CNN ešte v stredu povedal, že Wizz Air má v ukrajinskom hlavnom meste Kyjev ešte tri lietadlá s maďarskou registráciou.

Ukrajinské ministerstvo pre infraštruktúru uviedlo, že je pripravené na obnovenie prevádzky letiska v Ľvove, ak bude letisko disponovať západnými bezpečnostnými zárukami. Doposiaľ nie jasné, akým spôsobom budú tieto opatrenia zabezpečené, pripomína CNN.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite