Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ľudia by nemali na počesť Alžbety II. nosiť iné predmety než kvety

.tasr .svet

Britská organizácia The Royal Parks na svojej webstránke vyzvala ľudí, aby ako prejav úcty zosnulej kráľovnej Alžbete II. neprinášali do parkov nijakých plyšových medvedíkov, balóny či sviečky, ale len kvety, a to bez obalov. Informujú o tom v nedeľu agentúry PA Media a DPA.

Ľudia by nemali na počesť Alžbety II. nosiť iné predmety než kvety SITA/Victoria Jones/PA via AP

the Royal Parks uvádza, že okrem kvetov „nebudú bohužiaľ prijímané nijaké dary a predmety a ľudia by ich nemali nosiť“. Povolené sú však pohľadnice a kartičky, ktoré budú zamestnanci tejto organizácie pravidelne zbierať. Zakázané je tiež zapaľovanie sviečok v parkoch.

Od štvrtkového úmrtia kráľovnej Alžbety II. priniesli tisíce ľudí kvety k Buckinghamskému palácu, Windsorskému hradu a škótskemu zámku Balmoral. Stanica Sky News píše, že v nedeľu smerujú k Buckinghamskému palácu stovky ľudí. The Royal Parks uviedol, že ľudia môžu nosiť kvety na vymedzené miesto do londýnskeho parku Green Park neďaleko Buckinghamského paláca. Všetky kvetinové dary prinesené na iné miesta v okolí budú vždy na konci dňa prenesené práve do tejto lokality.

Očakáva sa, že kvety z parku odstránia sedem až 14 dní po kráľovninom pohrebe. Zvädnuté kvety sa budú pribežne odvážať do Hyde Parku, kde ich spracujú na prípravu kompostu.

Pohreb britskej kráľovnej Alžbety II., ktorá zomrela vo štvrtok vo veku 96 rokov, bude v pondelok 19. septembra vo Westminsterskom opátstve. V nedeľu dopoludnia vyrazila kolóna vozidiel s jej pozostatkami naprieč škótskymi mestami, pričom do Edinburghu má doraziť okolo 16.00 h (17.00 h SELČ).

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite