Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozlúčku s Duginovou využil Kremeľ na prehliadku lojality ruských zákonodarcov voči Putinovi

.sita .svet

Dcéra popredného ruského nacionalistického ideológa Alexandra Dugina zomrela minulý týždeň pri výbuchu auta.

Rozlúčku s Duginovou využil Kremeľ na prehliadku lojality ruských zákonodarcov voči Putinovi SITA/AP Photo/Dmitry Serebryakov

kremeľ využil rozlúčku so zosnulou Dariou Duginovou na prehliadku lojality ruských zákonodarcov voči prezidentovi Vladimirovi Putinovi a jeho plánom zničiť Ukrajinu. Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na ruské zdroje.

Dcéra popredného ruského nacionalistického ideológa Alexandra Dugina zomrela minulý týždeň pri výbuchu auta. FSB obvinila z atentátu ukrajinské špeciálne služby. Kyjev to poprel a uviedol, že všetko nasvedčuje tomu, že Duginovú zabili ruské špeciálne jednotky. Rusko už v minulosti spáchalo viacero teroristických útokov na vlastné obyvateľstvo, keď chcelo pripísať vinu čečenským bojovníkom.

Zákonodarca Štátnej dumy Leonid Sluckij na rozlúčke s Duginovou v Moskve počas prejavu vyslovil slogan podobný tomu, ktorý používali nemeckí nacisti počas druhej svetovej vojny. „Jedna krajina. Jeden prezident. Jedno víťazstvo,“ vyhlásil Sluckij, ktorý iba mierne upravil nacistické heslo „jeden národ, jedna ríša, jeden Führer“. Sluckij zároveň na rozlúčke navrhol, aby jednu z ulíc v Kyjeve „oslobodenom od nacizmu“ pomenovali po Duginovej.

Líder provládnej strany Spravodlivé Rusko Sergej Mironov vyhlásil potrebu zriadiť „medzinárodný tribunál“ pre tých, ktorí sa podieľali na smrti Duginovej. Podľa neho „fašizmus musí byť zničený vo svojom brlohu, ktorý je dnes, žiaľ, v Kyjeve“. Podľa jeho názoru sedia tvorcovia tohto „fašizmu“ vo Washingtone.

Jeden z hlavných propagandistov Kremľa Dmitrij Kiseľov, ktorý bol prítomný na rozlúčke, vyzval, aby sa Rusko po smrti Duginovej „stalo ešte silnejším“ a „nekompromisne denacifikovalo a demilitarizovalo Ukrajinu“.

Samotný Dugin vyhlásil, že vždy učil svoju dcéru, že Rusko je impérium. Podobne ako ostatní, taktiež vyzval na „ruské víťazstvo“ a zničenie Ukrajiny. Dodal, že cíti, aká je jeho dcéra po smrti šťastná, že jej prezident Vladimir Putin udelil Rad odvahy.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite