Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fínska pemiérka pre kauzu s videami z párty podstúpila drogový test

.sita .svet

Sanna Marin sa ocitla pod paľbou kritiky pre uniknuté videá, na ktorých tancuje a zabáva sa na párty s fínskymi celebritami.

Fínska pemiérka pre kauzu s videami z párty podstúpila drogový test Roni Rekomaa/Lehtikuva via AP

fínska premiérka Sanna Marin v piatok oznámila, že absolvovala drogový test. Stalo sa tak po tom, čo sa ocitla pod paľbou kritiky pre uniknuté videá, na ktorých tancuje a zabáva sa na párty s fínskymi celebritami, a niektorí politici ju vyzvali na test na narkotiká. Tridsaťšesťročná politička povedala, že test podstúpila v piatok, aby rozptýlila obavy, a výsledky by mali byť známe na budúci týždeň. Zároveň zopakovala, že ona nikdy drogy nebrala a neurobila nič nezákonné. Tiež povedala, že má právo na prezumpciu neviny, informuje spravodajský portál BBC.

Novinári spochybnili, či by Marin, ktorá je premiérkou od decembra 2019, bola v prípade potreby schopná urobiť rýchle vládne rozhodnutia. „Nespomínam si ani na jediný raz, že by si náhla situácia uprostred noci vyžiadala odchod do vládneho paláca,“ povedala politička. „Myslím si, že moja schopnosť pracovať bola naozaj dobrá. V dňoch, keď som bol na párty, neboli žiadne známe stretnutia,“ dodala.

Premiérka uznala, že ju síce neprestajne nakrúcajú, ale je rozrušená z toho, že sa video dostalo na verejnosť. „Verím, že ľudia chápu, že voľný čas a pracovný čas sa dajú oddeliť,“ poznamenala.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite