Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

FSB údajne rozbila na Kryme teroristickú bunku zakázanej islamistickej skupiny

.tasr .svet

Sergej Aksionov, líder Krymu anektovaného Ruskom, v stredu oznámil, že bezpečnostná služba FSB rozložila šesťčlennú teroristickú bunku zakázanej islamistickej skupiny.

FSB údajne rozbila na Kryme teroristickú bunku zakázanej islamistickej skupiny SITA/UGC via AP, File

sergej Aksionov, líder Krymu anektovaného Ruskom, v stredu oznámil, že bezpečnostná služba FSB rozložila šesťčlennú teroristickú bunku zakázanej islamistickej skupiny. Informoval o tom portál britského denníka The Guardian.

Oznam Aksionova na sociálnej sieti Telegram prišiel deň po sérii útokov na Kryme, ktoré zničili železničný uzol využívaný na zásobovanie ruských vojakov a tiež ich vojenskú základňu.

„Všetci sú zadržaní. Činnosť teroristov bola koordinovaná, ako sa dalo čakať, z územia teroristického štátu Ukrajina,“ uviedol Aksionov, zvolený za premiéra po anektovaní ukrajinského Krymského polostrova Ruskom v roku 2014.

Aksionov dodal, že zadržaní sú členmi zakázanej islamistickej skupiny Hizb at-Tahrír. Rusko predtým tvrdilo, že útoky na Kryme podnikli „sabotéri“.

K podobným útokom došlo aj minulý týždeň na ruskej leteckej základni Saky na Kryme. Satelitné zábery následne zachytili deväť poškodených alebo zničených bojových lietadiel. Ukrajina sa neprihlásila k zodpovednosti za útoky, ale podľa britskej stanice Sky News ich podnikli ukrajinské špeciálne sily.

Kľúčový poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Mychajlo Podoľak v utorok o útokoch pre Guardian povedal toto: „Krym okupovaný Rusmi znamená výbuchy skladov zbraní a vysoké riziko smrti votrelcov a zlodejov“.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite