Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ukrajinský parlament opäť predĺžil platnosť stanného práva a mobilizácie

.tasr .svet

Stanné právo a všeobecná mobilizácia vrátane dočasného zákazu vycestovania pre mužov vo veku 18 až 60 tak budú v krajine platiť do 21. novembra.

Ukrajinský parlament opäť predĺžil platnosť stanného práva a mobilizácie SITA/AP Photo/David Goldman

ukrajinský parlament predĺžil v pondelok stanné právo a mobilizáciu, ktoré v krajine začali platiť po začiatku ruskej vojenskej invázie 24. februára, o ďalších 90 dní, oznámil predseda parlamentu Ruslan Štefančuk. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Stanné právo a všeobecná mobilizácia vrátane dočasného zákazu vycestovania pre mužov vo veku 18 až 60 tak budú v krajine platiť do 21. novembra. Ide pritom už o druhé predĺženie tohto stavu od začiatku ruskej vojenskej ofenzívy, ktorá trvá už takmer pol roka.

Prostredníctvom platnosti stanného práva majú ozbrojené sily rozšírené právomoci, obmedzujú sa však občianske slobody ako napríklad právo na demonštrácie.

Trvanie vojnového stavu v krajine považujú mnohí experti za indikátor času, ako dlho sa Kyjev ešte pripravuje na možné boje, pripomína DPA.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite