Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ozbrojený muž nabúral autom do zátarás pri Kapitole, následne sa zastrelil

.tasr .svet

K incidentu došlo v čase, keď americké úrady v celej krajine čelia zvýšenému počtu vyhrážok po prehliadke amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) v sídle bývalého prezidenta Donalda Trumpa na Floride.

Ozbrojený muž nabúral autom do zátarás pri Kapitole, následne sa zastrelil SITA/AP Photo/Susan Walsh, File

incident sa odohral v nedeľu krátko pred 4:00 h miestneho času (10:00 h SELČ), keď muž nabúral so svojim vozidlom do zátarás na uliciach East Capitol Street a 2nd Street vo Washingtone. Následne vozidlo, ktoré začalo horieť, opustil a niekoľkokrát vystrelil do vzduchu, uviedla miestna polícia. Muž sa podľa nej zastrelil po tom, ako k nemu prišli príslušníci polície. Dodala, že pri tomto incidente nedošlo k zraneniam.

„Momentálne sa nezdá, že by sa muž zameral na členov (amerického) Kongresu, ktorí majú prázdniny, a nezdá sa, že by policajti strieľali zo svojich zbraní,“ píše sa vo vyhlásení polície. K incidentu došlo v čase, keď americké úrady v celej krajine čelia zvýšenému počtu vyhrážok po prehliadke amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) v sídle bývalého prezidenta Donalda Trumpa na Floride.

Vo štvrtok zastrelila americká polícia ozbrojeného muža na úteku, ktorý sa snažil preniknúť do kancelárie amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) v meste Cincinnati. Tento útočník sa zúčastnil aj na útoku na americký Kapitol, ktorý sa odohral vlani 6. januára.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite