Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pápež bude viesť záverečný obrad na poslednej rozlúčke s kardinálom Tomkom

.tasr .svet

Pápež František sa osobne zúčastní na poslednej rozlúčke so zosnulým slovenským kardinálom Jozefom Tomkom a bude viesť záverečný rozlúčkový obrad. TASR o tom v utorok informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS).

Pápež bude viesť záverečný obrad na poslednej rozlúčke s kardinálom Tomkom SITA/AP Photo/Gregorio Borgia

zádušnú omšu, ktorá sa bude vo Vatikáne konať vo štvrtok 11. augusta o 11.00 h pri oltári katedry v zadnej lodi Baziliky sv. Petra, bude celebrovať kardinál Giovanni Battista Re. Ten bol Tomkovým dlhoročným priateľom. Na záver eucharistického slávenia bude František predsedať obradu posledného odporúčania a rozlúčky.

Na slávnosti sa zúčastnia aj slovenskí biskupi. Veľvyslanec SR pri Svätej stolici Marek Lisánsky uviedol, že slovenský biskupský zbor pricestuje do Ríma vládnym špeciálom, ktorý následne prepraví telesné pozostatky zosnulého kardinála Tomka na Slovensko.

Podľa harmonogramu zverejneného Tlačovou kanceláriou KBS sa niekoľkodňová rozlúčka s kardinálom Tomkom na Slovensku začne v piatok a sobotu v bratislavskej Katedrále sv. Martina. V nedeľu a pondelok bude pokračovať v Katedrále sv. Alžbety v Košiciach, kde sa uzavrie v utorok 16. augusta omšou s pohrebnými obradmi, so začiatkom o 11.00 h. Hlavným celebrantom bude emeritný pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite