Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čína sa vyhráža potrestaním každého, kto ju bude urážať

.tasr .svet

Čínske ministerstvo zahraničných vecí si v utorok predvolalo amerického veľvyslanca Nicholasa Burnsa a varovalo ho, že Washington za tento krok Pelosiovej „zaplatí“​.

Čína sa vyhráža potrestaním každého, kto ju bude urážať SITA/Taiwan Ministry of Foreign Affairs via AP Na fotografii Nancy Pelosiová a taiwanský minister zahraničných vecí Joseph Wu

čínsky minister zahraničných vecí Wang I v stredu vyhlásil, že každý, kto uráža Peking, musí počítať s následkami. TASR správu prevzala z agentúry AFP odvolávajúcej sa na čínske médiá.

„Je to úplná fraška. Spojené štáty porušujú suverenitu Číny pod rúškom takzvanej ,demokracie'... Tí, ktorí budú urážať Čínu, budú potrestaní,“ povedal šéf čínskej diplomacie, ktorý sa zúčastňuje na schôdzke šéfov diplomacií Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) v kambodžskom hlavnom meste Phnom Pénh.

Peking nahnevala návšteva predsedníčky americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej na Taiwane, kam pricestovala v rámci turné po Ázii. Čína totiž považuje Taiwan s 23 miliónmi obyvateľov za jednu zo svojich provincií.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite