Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rusko sa v členských štátoch EÚ snaží vystopovať trasy, ktorými na Ukrajinu dodávajú zbrane

.sita .svet

Rusi sa v členských štátoch Európskej únie prostredníctvom uzavretých komunikačných kanálov snažia naverbovať na spoluprácu príslušníkov polície a občanov zapojených do prepravy zbraní.

Rusko sa v členských štátoch EÚ snaží vystopovať trasy, ktorými na Ukrajinu dodávajú zbrane SITA/AP Photo/Nariman El-Mofty

ruské špeciálne služby zintenzívnili svoje aktivity v krajinách východnej Európy a snažia sa identifikovať a sledovať cesty, ktorými sa na Ukrajinu dodávajú zbrane. Referuje o tom ukrajinská rozviedka.

„Agenti okupačnej krajiny dostali za úlohu identifikovať a sledovať trasy, ktorými sa na Ukrajinu dodávajú zbrane,“ uviedlo na Facebooku hlavné riaditeľstvo ukrajinskej spravodajskej služby (GUR).

Rusi sa v členských štátoch Európskej únie prostredníctvom uzavretých komunikačných kanálov snažia naverbovať na spoluprácu príslušníkov polície a občanov zapojených do prepravy zbraní. V oblastiach hraničiacich s Ukrajinou sa usilujú využiť predstaviteľov miestnych komunít a proruských aktivistov.

„Namiesto toho, keď Európania dostanú od Rusov návrhy na spoluprácu, okamžite sa obrátia na políciu a bezpečnostné zložky,“ dodala ukrajinská rozviedka.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite