Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Britská ministerka školstva Donelanová odstúpila po 2 dňoch vo funkcii

.tasr .svet

Donelanová na poste šéfky rezortu školstva nahradila Nadhima Zahawiho. Svoj odchod zdôvodnila slovami, že premiér Boris Johnson ju dostal do „bezvýchodiskovej situácie“.

Britská ministerka školstva Donelanová odstúpila po 2 dňoch vo funkcii wikipedia

britská ministerka školstva Michelle Donelanová len po dvoch dňoch pôsobenia na tomto poste podala vo štvrtok demisiu. TASR informuje na základe správy prevzatej z agentúry AFP.

„Som veľmi nešťastná z toho, že k tomuto muselo dôjsť, avšak ako niekto, kto si zo všetkého najviac cení zásadovosť, nemám na výber,“ napísala sociálnej sieti Twitter.

Nový minister financií Nadhim Zahawi, ktorý v utorok nahradil Rishiho Sunaka, vo štvrtok vyzval britského premiéra Johnsona, aby odstúpil z funkcie. V príspevku na Twitteri apeloval na šéfa Downing Street, aby urobil správnu vec a z postu „odišiel teraz“.

Britský minister obrany Ben Wallace medzičasom stiahol svoju podporu pre Johnsona, avšak rozhodol sa zotrvať vo funkcii.

Celkovo sa už od utorka vzdalo funkcií 57 ministrov, štátnych tajomníkov a ďalších nižšie postavených štátnych činiteľov, ktorí nesúhlasia so zotrvaním Johnsona vo funkcií.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite