Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ruská armáda sa stiahla z Hadieho ostrova, ostáva symbolom ruskej potupy

.tasr .svet

Rusko vo štvrtok stiahlo svoje sily z ukrajinského Hadieho ostrova. Odchod ruskej armády z neho potvrdilo ruské ministerstvo obrany i ukrajinské operačné velenie Juh. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP a príspevkov operačného velenia Juh na sociálnych sieťach.

Ruská armáda sa stiahla z Hadieho ostrova, ostáva symbolom ruskej potupy Boris Groh/Wikipedia

„ruské ozbrojené zložky splnili svoje úlohy na Haďom ostrove a 30. júna odtiaľ na znak dobrej vôle stiahli svoju posádku,“ uviedol ruský rezort obrany vo vyhlásení.

Ministerstvo ďalej tvrdilo, že k tomuto kroku pristúpilo, aby umožnilo Ukrajine vyvážať poľnohospodárske produkty. Podľa ukrajinského operačného velenia Juh sa však ruská armáda z ostrova stiahla po tom, ako naň počas noci zaútočili ukrajinské sily.

„V dôsledku úspešne uskutočnenej najnovšej etapy vojenskej operácie, v rámci ktorej boli vykonané útoky našimi raketami a delostreleckým oddielom na Hadí ostrov, nepriateľ urýchlene evakuoval zostatky svojej posádky dvoma rýchlostnými člnmi a pravdepodobne opustil ostrov,“ uviedlo veliteľstvo Juh. Dodalo, že na Haďom ostrove vypukol požiar a prichádza na ňom k výbuchom.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite