Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Heger a Zelenskyj spoločne koordinujú kroky pred summitom EÚ

.tasr .svet

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a slovenský premiér Eduard Heger skoordinovali svoje pozície pred nadchádzajúcim summitom Európskej únie, na ktorom sa má rozhodovať aj o udelení štatútu kandidáta na členstvo v Únii Ukrajine. Informuje o tom TASR na základe utorkového príspevku na Zelenského oficiálnom účte na sociálnej sieti Twitter.

Heger a Zelenskyj spoločne koordinujú kroky pred summitom EÚ Eduard Heger - predseda vlády SR/Facebook

„vážim si výraznú podporu Slovenska na ceste Ukrajiny do Európskej únie. Čakáme na historické rozhodnutie Európskej rady,“ napísal Zelenskyj.

Ako informoval ukrajinský prezident v ďalšom príspevku, v utorok absolvoval telefonický rozhovor aj so svojím litovským náprotivkom Gitanasom Nausédom, s ktorým okrem summitu EÚ hovoril aj o možnostiach vývozu obilia z Ukrajiny.

Európska komisia koncom minulého týždňa odporučila udelenie kandidátskeho štatútu Ukrajine a Moldavsku a poskytnutie európskej perspektívy pre Gruzínsko (nárok na kandidátsky štatút získa po splnení niektorých podmienok). 

Očakáva sa, že Európska rada na nadchádzajúcom dvojdňovom zasadnutí v Bruseli (23. a 24. júna) schváli štatút kandidátov pre Ukrajinu a Moldavsko. Potrebné je na to jednomyseľné rozhodnutie zástupcov všetkých 27 členských krajín Únie.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite