Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hackeri na stránkach ruských televízií zverejnili výzvy proti vojne na Ukrajine

.tasr .svet

Neznámi hackeri zverejnili v nedeľu večer na webových stránkach ruských štátnych televízií výzvy zamerané proti vojne na Ukrajine. TASR správu prevzala z agentúry DPA, ktorá o tom informovala v pondelok.

Hackeri na stránkach ruských televízií zverejnili výzvy proti vojne na Ukrajine smotrim.ru

na streamovacom portáli Smotrim.ru sa popri fotografiách, na ktorých bolo vidno skazu na Ukrajine, objavil nápis "Putin ničí Rusov a Ukrajincov! Zastavte vojnu", ako informovali viacerí používatelia internetu.

Ruská štátna televízia neskôr pripustila hackerský útok na portál Smotrim.ru a na webovú stránku spravodajskej relácie Vesti. Takmer jednu hodinu bolo podľa nej na týchto stránkach vidieť "nepovolené obsahy s extrémistickými výzvami".

V Rusku sa vojenská invázia na Ukrajine oficiálne označuje za "špeciálnu vojenskú operáciu". Vyjadrenia, ktoré sa odchyľujú od tejto oficiálnej línie, sú považované za šírenie nepravdivých informácií o ruských ozbrojených silách a sú trestné.

V noci na pondelok už bolo na stránke Smotrim.ru opäť vidieť linky na propagandistický materiál o "oslobodení" východoukrajinského regiónu Donbas, o ktorý sa vedú ťažké boje medzi ukrajinskými a ruskými jednotkami, ako aj o udelení ceny "Hrdina práce" ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite