Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Od začiatku vojny na Ukrajine zomrelo 32 novinárov

.sita .svet

Na Ukrajine si 6. júna pripomínajú Deň novinárov.

Od začiatku vojny na Ukrajine zomrelo 32 novinárov SITA/AP Photo/Bernat Armangue

od začiatku vojny na Ukrajine zabili 32 novinárov. Uviedol to podpredseda ukrajinského parlamentu Oleksandr Kornijenko pri príležitosti Dňa novinárov, ktorý si 6. júna pripomínajú na Ukrajine. „Vážime si pamiatku zosnulých. (Prajeme) Odvahu a silu všetkým, ktorí bránia Ukrajinu na informačnom fronte. Vďaka za vašu prácu,“ uviedol podľa televízie Sky News Kornijenko na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

K predstaviteľom chváliacim prácu novinárov počas vojny sa pridal napríklad aj starosta Mykolajiva Oleksandr Senkevyč, informuje denník The Guardian. „V mierových časoch by som vám chcel zaželať zaujímavé texty, bystré postavy a senzačné vyšetrovania – všetko, čo je vo vašej profesii vysoko cenené. Ale dnes ste sa všetci museli stať vojenskými spravodajcami. S ohrozením života každý deň udržiavate váš informačný front a hovoríte pravdu o situácii v krajine, dôsledkoch zákerného nepriateľského ostreľovania a hrdinstve Ukrajincov. Ukazujete príbehy našich silných bojovníkov, nebojácnych lekárov a neúnavných dobrovoľníkov. Každému z vás patrí úprimná vďaka. Prajem vám pevné zdravie a neochvejnú vieru v naše víťazstvo, “ vyjadril sa.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite