Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ivan Mikloš bude členom poradného výboru pre obnovu Ukrajiny

.tasr .svet

Bývalý podpredseda vlády a minister financií Ivan Mikloš bude členom poradného výboru ukrajinskej Národnej rady pre obnovu Ukrajiny.

Ivan Mikloš bude členom poradného výboru pre obnovu Ukrajiny SITA/Branislav Bibel

„oslovila ma kancelária prezidenta (Volodymyra) Zelenského a tajomník tejto komisie, predseda finančného výboru ukrajinského parlamentu Danylo Hetmancev,“ uviedol pre TASR Mikloš.

Priblížil, že úlohou zboru je radiť pri obnove vojnou zničenej ekonomiky a infraštruktúry Ukrajiny. Cieľom bude čo najlepšie využitie zahraničných aj domácich, verejných aj súkromných zdrojov, pôžičiek, grantov, ale aj vojnových reparácií.

„Okrem toho budú však dôležité aj reformy, ktoré musia priniesť stabilitu a predvídateľnosť, aby mohla po skončení vojny Ukrajina pre svoju obnovu a modernizáciu prilákať aj čo najviac priamych zahraničných investícií,“ doplnil Mikloš.

Podľa agentúry Interfax-Ukrajina sú okrem Mikloša členmi poradného výboru známi ekonomickí experti, ktorí pôsobia napríklad na Kalifornskej univerzite v Berkeley, Stanfordovej univerzite či v Svetovej banke.

Mikloš bol v minulosti hlavným ekonomickým poradcom vtedajšieho ukrajinského premiéra Volodymyra Hrojsmana a tiež predsedom Strategickej poradnej skupiny pre podporu ukrajinských reforiem.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite