Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Útočníka z brooklynského metra zadržali. Sám zavolal na políciu

.sita .svet

Šesťdesiatdvaročného Franka R. Jamesa vzali do väzby približne 30 hodín po násilnostiach.

Útočníka z brooklynského metra zadržali. Sám zavolal na políciu AP Photo/Seth Wenig

polícia v stredu zatkla muža podozrivého z postrelenia 10 ľudí v metre v newyorskom Brooklyne a obvinila ho z federálneho zločinu terorizmu. Šesťdesiatdvaročného Franka R. Jamesa vzali do väzby približne 30 hodín po násilnostiach. Podozrivý pritom sám zavolal na políciu, aby si po neho prišli.

James v uplynulých mesiacoch zverejňoval na sociálnych médiách videá, v ktorých označoval Spojené štáty za rasistické miesto zaplavené násilím, sťažoval si na problémy so starostlivosťou o duševné zdravie v New Yorku a kritizoval starostu mesta Erica Adamsa. Motív útoku v metre však zostáva nejasný a nie sú ani náznaky, že by mal styky s nejakou teroristickou organizáciou.

Strelec v utorok v rannej špičke spustil dymové granáty v preplnenom vozni metra a potom najmenej 33-krát vystrelil z ručnej zbrane, uviedla polícia. V chaose, ktorý vypukol, utiekol, pričom za sebou zanechal zbraň, zásobníky, sekeru, dymové granáty, benzín, bankovú kartu na svoje meno aj kľúč k dodávke, ktorú si prenajal.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite