Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Maďarské voľby vyhral Fidesz, porazil opozičné zoskupenie V jednote za Maďarsko

.tasr .svet

Orbán porazil v nedeľňajších parlamentných voľbách zoskupenie šiestich opozičných strán v Jednote za Maďarsko, ktorého lídrom je Péter Marki-Zay.

Maďarské voľby vyhral Fidesz, porazil opozičné zoskupenie V jednote za Maďarsko SITA/AP Photo/Petr David Josek

vládny blok strán Fidesz-KDNP maďarského premiéra Viktora Orbána, ktorý je pri moci od roku 2010, porazil v nedeľňajších parlamentných voľbách zoskupenie šiestich opozičných strán v Jednote za Maďarsko, ktorého lídrom je Péter Marki-Zay. Oznámil to v nedeľu večer samotný Orbán. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

„Dosiahli sme obrovské víťazstvo. Ešte aj z Mesiaca ho vidieť, ale z Bruselu určite,“ povedal Orbán pred stovkami priaznivcov zhromaždenými pred volebnou centrálou Fideszu.

Premiér vyjadril vďaku zahraničným Maďarom a zvlášť Maďarom v Zakarpatskej oblasti Ukrajiny, ktorým odkázal, aby sa nebáli a vydržali, pretože ich materská vlasť je s nimi.

Orbán zdôraznil, že boli zmobilizované obrovské medzinárodné sily a organizácie. „Všetky peniaze, ktoré ste dali maďarskej ľavici, boli vyhodené,“ konštatoval predseda vlády a predseda Fideszu, ktorý sa tak pripravuje na svoj piaty cyklus vládnutia.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite