Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kyjev poprel správu o podozrení na otravu počas mierových rokovaní

.tasr .svet

Členovia ukrajinskej delegácie, ktorí sa zúčastnili na mierových rozhovoroch s Ruskom o ukončení vojny na Ukrajine, popreli správy o tom, že by sa stali obeťou útoku chemickými zbraňami. Informovali o tom agentúry DPA a Reuters.

Kyjev poprel správu o podozrení na otravu počas mierových rokovaní AP Photo/Martin Meissner, File)

všetci členovia delegácie sa cítili dobre, povedal v pondelok podľa miestnych médií poradca ukrajinského prezidenta a hlavný vyjednávač Mychajlo Podoľak. "V informačnej sfére je momentálne veľa špekulácií, rôznych konšpiračných teórií a prvkov tej či onej informačnej hry," povedal Podoľak.

"Som v poriadku. Toto je moja odpoveď na všetky klebety, ktoré sa šíria. Prosím, neverte žiadnym neovereným informáciám. Aj u nás prebieha informačná vojna," uviedol krymskotatársky zákonodarca Rustem Umerov, ktorý sa spolu s ruským oligarchom Romanom Abramovičom a ďalším ruským podnikateľom zúčastnil na rokovaniach.

Nemenovaný americký predstaviteľ uviedol, že príčinou zdravotných problémov mohli byť "environmentálne" faktory a nie "otrava".

Denník Wall Street Journal (WSJ) v pondelok informoval, že členov ukrajinskej delegácie vrátane ruského oligarchu Romana Abramoviča začiatkom marca zrejme priotrávili. Informáciu neskôr pre televíziu BBC potvrdila aj Abramovičova hovorkyňa.

Správy o údajnej otrave "chemickými zbraňami" sa objavili deň pred plánovaným obnovením rokovaní medzi Moskvou a Kyjevom v Istanbule.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite