Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Británia poskytne Ukrajine ďalších 6000 rakiet

.tasr .svet

Británia a jej spojenci zvýšia ekonomický tlak na Rusko a v tejto chvíli zisťujú, či sa dá urobiť viac, aby zabránili šéfovi Kremľa Vladimirovi Putinovi v prístupe k jeho zlatým rezervám.

Británia poskytne Ukrajine ďalších 6000 rakiet SITA/Jessica Taylor/UK Parliament via AP

británia navyše poskytne Ukrajine ďalších 6000 rakiet. Uviedol to vo štvrtok britský premiér Boris Johnson pred odletom na mimoriadny summit Severoatlantickej aliancie v Bruseli. Informoval o tom denník The Guardian.

Johnson pre rozhlasovú stanicu LBC Radio povedal, že Putin už svojimi krokmi na Ukrajine prekročil všetky medze a mal by sa postaviť pred Medzinárodný trestný súd (ICC).

"Celý svet už vie, že ukrajinský ľud bude bojovať za svoju krajinu... To bolo niečo, čo sme pred mesiacom naozaj nevedeli a teraz je to úplne jasné. To zmenilo geopolitickú situáciu. Zároveň to znamená, že máme povinnosť im pomôcť... Už sme im poslali asi 4000 protitankových zbraní. V priebehu niekoľkých dní pošleme ešte oveľa viac, 6000 rakiet a mnoho iného," povedal Johnson.

Podľa britského premiéra sa musí "urobiť oveľa viac" aj po ekonomickej stránke na podporu Ukrajiny. V tejto súvislosti spomenul ruské zlato.

"Môžeme urobiť viac, aby sme (Putinovi) zabránili používať okrem jeho hotovostných rezerv napríklad aj jeho rezervy zlaté?" položil Johnson rečnícku otázku a dodal, že verí, že práve ekonomickými sankciami voči Rusku dokáže Západ "skrátiť" vojnu na Ukrajine.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.  

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite