Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pápež František navštívil v nemocnici choré ukrajinské deti a učí nás modliť sa

.michal Oláh .svet

Ako to už býva u súčasného pápeža zvykom, šlo podľa hovorcu Vatikánu o neplánovanú, spontánnu „akciu“ hlavy katolíckej cirkvi. Väčšina hospitalizovaných ukrajinských detí je priamo z bombardovaného Kyjeva.

Pápež František navštívil v nemocnici choré ukrajinské deti a učí nás modliť sa SITA/AP Photo/Andrew Medichini

podľa informácií zverejnených riaditeľom Tlačového oddelenia Svätej stolice Matteom Brunim na portáli Vatican News vycestoval v sobotu podvečer 19. marca pápež František z Vatikánu za ukrajinskými deťmi prijatými do nemocnice Bambino Gesù (Dieťa Ježiš) v Ríme. Táto stará detská nemocnica bola s pomocou talianskej šľachty zriadená pre deti z nemajetných rodín ešte v roku 1869 samotným Vatikánom, ktorý ju dodnes prevádzkuje. Aj dnes je určená hlavne chudobným deťom s chýbajúcim alebo nedostatočným zdravotným poistením.

Pápeža počas návštevy nemocnice sprevádzala predsedníčka Vatikánskej pediatrickej spoločnosti Mariella Enoc, spoločne s ktorou František pozdravil deti s ich rodinami na všetkých nemocničných oddeleniach. S niektorými deťmi sa porozprával, iné požehnal a ležiacim kládol na čelo svoju dlaň, pričom zostal v krátkej tichej modlitbe. Každý detský pacient dostal od Františka zvláštny darček pripomínajúci toto vzácne stretnutie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite