Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hudobné hviezdy od Stinga po Madonnu odsúdili ruskú agresiu voči Ukrajine

.tasr .svet

Západné hviezdy sa stavajú na stranu Ukrajiny napadnutej Ruskom - Madonna odsúdila inváziu, Iggy Pop zrušil ruské turné a Pink Floyd sa sťahujú z ruských a bieloruských streamovacích platforiem. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Hudobné hviezdy od Stinga po Madonnu odsúdili ruskú agresiu voči Ukrajine YouTube

sting dosiahol 2,2 milióna pozretí na Instagrame vďaka novému, akustickému podaniu skladby "Russians", ktorú vydal ešte v roku 1985 a vyzýva v nej na zmiernenie napätia a na mier.

"Nikdy som si nemyslel, že pieseň bude znova opodstatnená, ale vo svetle agresívneho a žalostne pomýleného rozhodnutia jedného muža vpadnúť do mierumilovnej, nikoho neohrozujúcej susednej krajiny je skladba opäť prosbou o našu spoločnú ľudskosť," povedal v úvode videonahrávky Sting.

Spevák venoval pieseň "odvážnym Ukrajincom bojujúcim proti tejto brutálnej tyranii a takisto mnohým Rusom protestujúcim proti krutostiam aj napriek hrozbe zatknutia a uväznenia".

Ďalšia kultová skupina z 80. rokov 20. storočia, The Cure, predáva trička so svojím názvom v modro-žltej ukrajinskej vlajke a vyzbierané peniaze venuje Úradu Vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite