Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Biden nazval Putina vojnovým zločincom

.tasr .svet

Americký prezident Joe Biden označil v stredu ruského prezidenta Vladimira Putina za vojnového zločinca. TASR o tom informuje na základe správ agentúr AP a AFP.

Biden nazval Putina vojnovým zločincom SITA/AP Photo/Patrick Semansky)

„Myslím si, že je vojnovým zločincom,“ uviedol Biden pre novinárov. Podľa AP ide o doposiaľ najostrejšie odsúdenie konania ruského prezidenta na Ukrajine zo strany oficiálneho predstaviteľa Spojených štátov od začiatku ruskej vojenskej invázie.

Podľa hovorkyne Bieleho domu Jen Psakiovej hovoril Biden "od srdca" a jeho slová súvisia so zábermi odvysielanými v televízii, ktoré podľa Psakiovej zachytávajú "barbarské konanie brutálneho diktátora prostredníctvom invázie v cudzej krajine".

Zatiaľ čo iní svetoví lídri súvislosti s konaním Ruska na Ukrajine už hovorili o vojnových zločinoch, Spojené štáty váhali pri použití týchto slov pri opise Putinovho konania na Ukrajine, pričom uviedli, že ide o právny termín, ktorý si vyžaduje prešetrenie, píše AP.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite