Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

EÚ uvalí proti Rusku „masívne a bolestivé“ sankcie

.tasr .svet

Európska únia uvalí na Rusko nové „masívne a bolestivé“ sankcie, uviedli vo štvrtok vo vyhlásení predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová a predseda Európskej rady Charles Michel. Informácie priniesla tlačová agentúra DPA.

EÚ uvalí proti Rusku „masívne a bolestivé“ sankcie SITA/Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP

lídri EÚ sa majú stretnúť v Bruseli o 20.00 h SEČ na mimoriadnom summite, ktorý bol oznámený v stredu ešte pred štvrtkovým rozhodnutím ruského prezidenta Vladimira Putina, že zaútočí na východnú Ukrajinu.

Európska únia uvalila prvé kolo sankcií proti Rusku v stredu po tom, čo Putin v pondelok uznal ukrajinské separatistické oblasti, Doneckú a Luhanskú, za nezávislé štáty.

Dvadsaťsedem lídrov EÚ bude v Bruseli diskutovať o "ďalších reštriktívnych opatreniach, ktoré budú mať masívne a bolestivé následky pre Rusko za jeho konanie, a lídri ich budú koordinovať so svojimi transatlantickými partnermi", uviedli vo vyhlásení Michel a von der Leyenová.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite