Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dokument o Navaľnom získal dve ceny na festivale Sundance

.tasr .svet

Dokument Navaľnyj od spoločností HBO Max a CNN Films získal na americkom festivale nezávislého filmu Sundance dve ceny divákov: v kategórii najlepší film (Festival Favorite Award) a v kategórii dokumentárnych filmov.

Dokument o Navaľnom získal dve ceny na festivale Sundance YouTube

film sa neskôr objaví aj v ponuke strímovacej služby HBO Max. Zatiaľ nie je známe, či ho zaradia aj do ponuky HBO pre divákov v Rusku, napísal spravodajský web Meduza.io.

Film Navaľnyj  v réžii Daniela Roera mal premiéru na festivale Sundance 25. januára. Rozpráva o otrave tohto najznámejšieho ruského opozičného politika nervovoparalytickou látkou novičok, o jeho liečbe a návrate do Ruska.

Vedenie festivalu oznámilo svetovú premiéru filmu Navaľnyj len deň pred jeho uvedením - 24. januára.

V ten istý deň, ako sa uskutočnila svetová premiéra snímky na festivale Sundance, Rusko pridalo Navaľného a niekoľkých jeho kolegov na svoj zoznam "teroristov a extrémistov".

Podľa servera Meduza.io ide o ďalší zo série krokov, ktorým sa ruské vedenie snaží potlačiť v krajine odpor voči prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite