Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Európska únia prijme masívne sankcie, ak Rusko zaútočí na Ukrajinu, tvrdí predsedníčka európskej komisie

.tasr .svet

EÚ je podľa nej najdôležitejším obchodným partnerom Ruska a tiež najväčším investorom v tejto krajine.

Európska únia prijme masívne sankcie, ak Rusko zaútočí na Ukrajinu, tvrdí predsedníčka európskej komisie Pavel Bednyakov/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

ak sa situácia v súvislosti s Ukrajinou zhorší a dôjde k ďalšiemu útoku Ruska na jej územnú celistvosť, EÚ na túto situáciu zareaguje masívnymi ekonomickými a finančnými sankciami. Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová to vo štvrtok povedala.

EÚ je podľa nej najdôležitejším obchodným partnerom Ruska a tiež najväčším investorom v tejto krajine. „Áno, tento obchodný vzťah je pre nás dôležitý. Ale oveľa dôležitejší je pre Rusko,“ zdôraznila von der Leyenová.

„Transatlantické spoločenstvo je v tomto smere pevné. Neakceptujeme pokus Ruska rozdeliť Európu do sfér vplyvu. Ak dôjde k útoku, sme pripravení,“ uviedla šéfka exekutívy EÚ.

Jej štvrtkové vyhlásenie je v súlade so slovami, ktoré podpredseda EK pre medziinštitucionálne vzťahy a strategický výhľad Maroš Šefčovič predniesol v stredu v pléne Európskeho parlamentu v Štrasburgu.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite